Az alábbi néhány sorban szeretnénk segítséget adni a nyílászárókkal kapcsolatos fogalmakról, szakszavakról és jelölésekről, megkönnyítve ezzel a választást.

Profil: A profil az a része a nyílászárónak, amit köznyelven keretnek, toknak szólítanak. Ebben kerül elhelyezésre az üveg. A gyártás folyamán a pontos méretezés és illesztés elengedhetetlen a jó záródás érdekében!

Üveg: Jelenleg forgalmazott kültéri nyílászáróink kivétel nélkül, hőszigetelt thermo üveggel készülnek. Alap üveg rétegrend 4-16-4, ami azt jelenti, hogy két 4mm-es üveg között 16mm-es légrés található.

Üveg K vagy U értéke: Az üveg K értéke az üveg hőveszteségi értéke, ami az alap rétegrendű 4-16-4 -es üvegnél K=2,6-2,8. Mértékegysége: W/m2K Ez az érték is már egy jó értéknek számít, de ez a szám minél alacsonyabb annál jobb az üveg hőszigetelése. Ennél erősebb a 4-16-4 rétegrendű Low-e üveg, aminek K értéke K=1,4 (lakó épületekbe minimum ezt javasoljuk...).

Ezt az üveget argon gázzal megtöltve jutunk el a K=1,1 -es értékig. A K=1,1 üveg hőátbocsátási tényezője tovább javítható, úgy, hogy a két üveg közötti távtartót, hőhídmentes anyagból építik az üvegbe. Ez a Klímaplus Ultra üveg K=1,0 (jelenleg a legerősebb hőszigetelésű két-rétegű üveg). Ezt az üveg típust, klímás helységekbe kifejezetten ajánljuk. Általában a piaci igények és klímánk ennél erősebb üveget Magyarországon nem követelnek. Három rétegű üveg használatával tovább javítható az üveg hőszigetelése, de csak rendkívül magas költségek mellett.

Légkamra: Hogy egy szerkezet hány légkamrás attól függ, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Ez az érték háromtól hatkamrásig változhat. Létezik kétlégkamrás is, de ezek régi elavult szerkezetek nem nagyon forgalmazzák már őket. A légkamra azért fontos mert minél magasabb légkamra száma, annál jobban hő és hang szigetel, illetve annál jobb a statikája. Jelenleg a háromlégkamrásnak a legnagyobb a piaci részesedése, lakossági felhasználás terén minden igény kielégíthető ezekből a profilokból. Ezt követi az ötkamrás, majd a hat kamrás szerkezet. A háromkamrás szerkezetek K értéke K=1,5 és 2,0 között, az ötlégkamrás szerkezetek K=1,1 és 1,4 között vannak. A hatkamrás szerkezet tok-szárny kombinációban K=1,1 -es értéket produkál.

Beépítési mélység: A beépítési mélység a nyílászáró profil jellemzője, tulajdonképpen a profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. A három légkamrás nyílászáró szerkezetek általában 60mm, az öt légkamrás 70mm, a hat kamrás 80mm beépítési mélységgel rendelkeznek. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése.

Vasalat: A nyílást-záródást biztosító szerkezet. A kilincs segítségével mozgatjuk a vasalatot. A megfelelő záródás érdekében fontos a jó minőségű vasalat szakszerű beépítése.

Vasalati résszellőző: Ez a szellőző típus a kilincs valamely állásában biztosít légmozgást úgy, hogy a bukó-nyíló ablak tetejét egy 2-7mm-re megnyitja. A vasalat az ablakot ez esetben még zárva tartja. Ezt a szellőző típust az ablakok túl tökéletes záródása miatti, légcsere hiány kiküszöbölésére használják. Mivel kézi állítású és elzárható, nyíltégés-terű gázkészülékekhez (ahol előírás a szabályzott légbevezető) nem elegendő!

Minőségpolitika:

Cégünk küldetése:
Műanyag nyílászárók gyártása és beépítése során a vevői igények magasszintű teljesítése mellett a cég eredményes működtetése, a termékeinkkel elősegíteni az energiafelhasználás csökkentését, vevőink vagyoni biztonságának növelését.

A küldetés megvalósítása érdekében az alábbi minőségpolitikát hirdetjük meg:
Cégünk valamennyi a termékével a megrendelői teljes megelégedettségét kívánja elérni, ezért olyan színvonalú műanyag nyílászáró gyártási tevékenységet végzünk, amelynek révén a termékeink megfelelnek a legjobb hőtechnikai előírásoknak, a vevőink követelményeinek.

Cégünk az ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert vezet be, annak érdekében, hogy termékei a piaci versenyben a jó minőségükkel és megbízhatóságukkal és a minőség megtartása mellett kedvező árral bizalmat ébresszenek a megrendelőikben.

Cégünk gyártási tevékenységét úgy valósítjuk meg, hogy figyelembe vesszük megrendelőink követelményeinek teljesítésén túlmenően más érdekelt felek igényeit és elvárásait is.

Cégünk vezetésének célja, hogy a szakmai magas szinten végzett munka mellet, a szervezetet eredményesen működtesse, ezáltal biztosítva a meghatározott erőforrásokhoz, a minőségcélok teljesítéséhez a pénzügyi fedezetet.

A küldetésben megfogalmazottak megvalósítása érdekében az cégünknél nagy gyakorlattal rendelkező humánerőforrást biztosítunk, és a munkatársaink ismereteit, képességeit különböző képzési formákban folyamatosan továbbfejlesztjük.

Tudatosítjuk munkatársainkkal a minőségpolitikánk teljesülésének szükségességét, hogy a termék-előállítást magas szinten, a vevők megelégedésére végezzék.

Legfontosabb erőforrásunk az ember, ezért ennek tudatában növeljük dolgozóink motiváltságát.

Cégünk dolgozóit teljeskörűen felhatalmaztuk a munkavégzéséhez szükséges döntési jogkörrel az önálló minőségi munkavégzés érdekében.
A minőségirányítási rendszert folyamatosan értékeljük, és fejlesztjük a gyártással egyetemben a műszaki fejlődésnek megfelelően.

A minőségpolitikában megfogalmazottak teljesülését folyamatosan a vezetőségi átvizsgálásokon értékeljük, szükség esetén azon módosítunk.

Referencia:
A vállalatok közel felénél fordul elő, hogy a munkavégzést elvégző cég kiválasztásánál azt a céget bízzák meg, amellyel már korábban is kapcsolatba kerültek, míg egyharmad részük pályázaton elért eredmény vagy referencia alapján dönt. Fontos, hogy a megrendelő ismerje a tervező cég erősségeit, gyengeségeit, kiértékelje a bemutatott referenciamunkákat, és csak ezek után kössön megbízási szerződést.

Gazdálkodjunk ügyesen,gondolkodjunk okosan!!!

Ablak vagy ajtó vásárlásakor a megfelelő ár, minőség az egyik legfontosabb kritérium. Nagyon fontos a jó döntés, ugyanis épületünk ablakait, ajtóit, és egyéb perifériáit minimum 30 éves időtartamra vásároljuk.

Vissza a főoldalra >>>


Meggyőző érvek:

"A kollégái a megbeszélt időben pontosan érkeztek, és gyorsan nagyon tisztán dolgozva bontották le a régi ablakot, és tették fel az újat.A beépítés szép lett, a tapéta nem károsodott sehol.A redőnyös kollégák szintén gyorsan, és szépen dolgoztak.Összességében nagyon elégedett vagyok a munkával, és az ablakkal is.Terveim szerint a további ablakokat is Önökkel fogom cseréltetni várhatóan tavasszal.

Köszönettel Odri Zsolt"
..............................................

"Teljesen véletlen bukkantam
honlapotokra, mikor az ablakaim cseréjét tervezgettem. Nem bántam meg, hogy nálatok rendeltem! Korrekt volt minden, a felméréstől kezdve egészen a befejezésig. Jövő nyáron további két ablakom cseréjét tervezem amit természetesen nálatok fogok megrendelni.
Addig is sok sikeres munkát és BUÉK!"

Üdvözlettel: Kovács Attila
..............................................

Határozottan pozitív és magabiztos kisugárzása volt az embereknek. A felmérés korrekt volt alapos, igyekeztek figyelni arra, mi a valós igényem és elképzelésem. A weboldalt többször átböngésztem és ugyanazt a minőséget kaptam amit ott láttam. A szerelők maximálisan értettek a munkájukhoz, olajozottan előre megtervezetten folyt a munka. Másoknak is ajánlom és remélem, hogy a lakás többi nyílászárójánál is őket választhatom majd tavasszal.

Köszönöm :

Farkas Piroska
.............................................

Örültem, hogy határidő előtt meg lettek a nyílászárók. Meglepő volt a hozzáállásuk a munkához. Ilyet még nem tapasztaltam, hogy józan életűek a munkások, udvariasak és végzik a dolgukat. Azt hiszem, nem tudok olyat tanácsolni, ami jobbá tenné ezt a céget.

Kifogástalan volt a szolgáltatás. Maximálisan elégedett vagyok úgy a szerelőkkel, úgy a termékkel.

Horváth Ildikó
.............................................

Tisztelt Szabolcs!

A véleményem mind a felmérésről,beszerelésről illetve a működésről nagyon jó.

A kollégák segítőkészek szimpatikusak, gyorsan ,pontosan, precízen dolgoznak.

A szigetelés jó, az ablaknak a működése tökéletes, nagyon szeretjük az ablakoknál a szellőztető funkciót.
Amint tudja ajánlottam önöket a lépcsőházban, úgy tudom mindenki meg van elégedve mind a munkájukkal mind a kivitelezéssel, illetve magának az ablakoknak a működésével.

Én még majd a nagyszobát szeretném megcsináltatni de csak jövőre egy dupla ablak.
Még találkozunk ez ügyben.


Kellemes ünnepeket kívánok Önöknek

Üdvözlettel

Bíró István
.............................................Kedves Szabolcs!

Összességében elégedett vagyok az ablakcserével. A megbeszélteknek megfelelően, időben érkezetek a kollégáik, gyors, a körülményekhez képest tiszta és jó munkát végeztek. Pozitív elemként említem, hogy miután később felmerült egy probléma telefon jelezésemet követően hamar érkeztek. A beépítés során az ablakokat kiszedő és berakó kollégájukkal voltam a legelégedettebb (azt hiszem ő volt a Zoltán) bár nem ártana, ha jobban biztosítaná magát, mert időnkét a szívbaj kerülgetett, hogy mi lesz ha pont nálunk fog kizuhanni. Az utómunkálatokat végző kőművesekkel kapcsolatban az a véleményem, hogy túl sok cigiszünetet tartottak és nem annyira voltak lelkesek (biztos fáradtak voltak) , mint a beépítők. Az ablakok jól működnek, elégedett vagyok a munkájukkal. Jó lett volna, ha tolóajtóval is foglalkoznak, mert akkor mindent egy helyen csináltathattam volna (utólag ez is meg lett).


Üdvözlettel: Galó Bernadett


Várható időjárás


15 napos idojárás-jelentés