Ablakcsere 1-től 7-ig, avagy hogyan bonyolítsunk le egy ablakcserét?

ablakcsere infó
ELSŐ LÉPÉS – Gyűjtsön össze információkat nyílászárókról, ablakokról .

Ha először is rászánta magát az ablakcserére,tájékozódjon az interneten, fórumokon vagy kérjen szaktanácsadást ablakos szakembertől.Legtöbb cégnél ingyenesen vehető igénybe.


ablakcsere mérlegelés
MÁSODIK LÉPÉS – Mérlegelés és döntés.

A megfelelő mennyiségű információ gyüjtése után döntse el milyen ablakot szeretne,műanyag,fa vagy aluminium.Itt vegyük figyelembe a kamrák számát,üvegezést,nyitási irányt,tokbaépítés vagy tokbontással szeretné cserélni elavult ablakait.


ablakcsere mérés
HARMADIK LÉPÉS – Mérés

A szakemberek általában a külső falméret alapján gyártanak nyílászárót.Mérjük meg a külső fal szélességét illetve magasságát.Ha régi belsőtokos redőny van a jelenlegi nyílászárón azt nem kell beleszámolni az ablak magasságába,viszont beépítésnél szerepe van.


ablakcsere ajánlatkérés
NEGYEDIK LÉPÉS –Kérjen cégektől árajánlatot!

Ennél a pontnál ön már biztosan eldöntötte,hogy milyen nyílászárót szeretne.Ablakcserénél fontos hogy adjuk meg a lemért szélességet és magasságot.Jelezzük a kiválasztott profilt a gyártó vagy a kivitelező felé és azt is hogy milyen szolgáltatásokat akar igénybe venni.Komplett ablakcsere vagy csak az ablak vagy nyílászáró ára érdekli,szeretne-e hozzá kiegészítőket,toktoldót,könyöklőt,párkányt utólagos kőmüves helyreállítást,árnyékolástechnika (redőny,szúnyogháló,reluxa) igénylése stb.Itt érdemes megemlíteni, hogy van-e régi redőny,ugyanis belsőtokosnál ez utómunkálatokat igényel.Kérdezzünk rá a garancia érvényességére.Érdemes legalább 3 cégtől ajánlatot kérni.
Beérkezést követően döntsük el melyik céggel szeretnénk végeztetni az ablakcserét.Figyeljünk oda, nem biztos, hogy a legolcsóbb ajánlat számunkra a legmegfelelőbb.


ablakcsere felmérés
ÖTÖDIK LÉPÉS - Kérjen helyszíni felmérést!

Egyeztessünk időpontot helyszíni felmérésre,ahol az ablakcsere folyamatát,szélesség ,magasság,nyitási irányok meghatározásán kívül átfogó tájékoztatást kap a legetséges alternatívákról,megoldásokról.
A helyszíni felmérés során még módosítható az ajánlat.Kössön szerződést a kiválasztott céggel.Figyeljünk arra, hogy elég részletes legyen az ablakcsere megállapodás.Legyen feltünteve, hogy mit tartalmaz az ár,ezzel később elkerüljük a kellemetlenségeket mind az ön mind, a cégek részéről.


ablakcsere
HATODIK LÉPÉS - Cserélje le az ablakait, nyílászáróit!

Ablakcsere előtt kezdetét veszi a gyártás,ugyanis ezek a nyílászárók általában egyedi méretűek,2-3 hét gyártási idő szükséges.Ezt követően elérkezünk a beépítéshez,amit előre egyeztetünk a cégvezetővel vagy az illetékes szakemberrel.Figyeljünk oda hogy az ablakcserét és a nyílászárók beépítését mindig az árajánlatot adó cég szakembere végezze,így elkerüljük azt a kellemetlenséget,hogy csak a nyílászáróról kapunk garancialevelet, ami viszont nem vonatkozik a beépítésre.


ablakcsere ellenőrzés
HETEDIK LÉPÉS – Ellenőrizze a munkát és a kért nyílászárót!

Ellenőrizze a céget,hogy azt a munkát illetve nyílászárót kapta amit megrendelt.Az ablakcsere megfelelően történt-e meg.Megfelelnek-e az ajánlatban és a szerződésben feltüntetett paraméterek.Jól nyitódnak illetve záródnak az új ablakok,nyílászárók.Megkapta-e a kért kiegészítőket, párkányt,toktoldót,redőnyt ,reluxát.Helyreállítást is érdemes ellenőrizni,nem-e hézagos,megfelelően vannak takarva a szerelés nyomai.Legutolsó sorban, hogy megkapta-e a nyílászárókhoz a garanciát,számlát és a szükséges papírokat.

Meggyőző érvek:

"A kollégái a megbeszélt időben pontosan érkeztek, és gyorsan nagyon tisztán dolgozva bontották le a régi ablakot, és tették fel az újat.A beépítés szép lett, a tapéta nem károsodott sehol.A redőnyös kollégák szintén gyorsan, és szépen dolgoztak.Összességében nagyon elégedett vagyok a munkával, és az ablakkal is.Terveim szerint a további ablakokat is Önökkel fogom cseréltetni várhatóan tavasszal.

Köszönettel Odri Zsolt"
..............................................

"Teljesen véletlen bukkantam
honlapotokra, mikor az ablakaim cseréjét tervezgettem. Nem bántam meg, hogy nálatok rendeltem! Korrekt volt minden, a felméréstől kezdve egészen a befejezésig. Jövő nyáron további két ablakom cseréjét tervezem amit természetesen nálatok fogok megrendelni.
Addig is sok sikeres munkát és BUÉK!"

Üdvözlettel: Kovács Attila
..............................................

Határozottan pozitív és magabiztos kisugárzása volt az embereknek. A felmérés korrekt volt alapos, igyekeztek figyelni arra, mi a valós igényem és elképzelésem. A weboldalt többször átböngésztem és ugyanazt a minőséget kaptam amit ott láttam. A szerelők maximálisan értettek a munkájukhoz, olajozottan előre megtervezetten folyt a munka. Másoknak is ajánlom és remélem, hogy a lakás többi nyílászárójánál is őket választhatom majd tavasszal.

Köszönöm :

Farkas Piroska
.............................................

Örültem, hogy határidő előtt meg lettek a nyílászárók. Meglepő volt a hozzáállásuk a munkához. Ilyet még nem tapasztaltam, hogy józan életűek a munkások, udvariasak és végzik a dolgukat. Azt hiszem, nem tudok olyat tanácsolni, ami jobbá tenné ezt a céget.

Kifogástalan volt a szolgáltatás. Maximálisan elégedett vagyok úgy a szerelőkkel, úgy a termékkel.

Horváth Ildikó
.............................................

Tisztelt Szabolcs!

A véleményem mind a felmérésről,beszerelésről illetve a működésről nagyon jó.

A kollégák segítőkészek szimpatikusak, gyorsan ,pontosan, precízen dolgoznak.

A szigetelés jó, az ablaknak a működése tökéletes, nagyon szeretjük az ablakoknál a szellőztető funkciót.
Amint tudja ajánlottam önöket a lépcsőházban, úgy tudom mindenki meg van elégedve mind a munkájukkal mind a kivitelezéssel, illetve magának az ablakoknak a működésével.

Én még majd a nagyszobát szeretném megcsináltatni de csak jövőre egy dupla ablak.
Még találkozunk ez ügyben.


Kellemes ünnepeket kívánok Önöknek

Üdvözlettel

Bíró István
.............................................Kedves Szabolcs!

Összességében elégedett vagyok az ablakcserével. A megbeszélteknek megfelelően, időben érkezetek a kollégáik, gyors, a körülményekhez képest tiszta és jó munkát végeztek. Pozitív elemként említem, hogy miután később felmerült egy probléma telefon jelezésemet követően hamar érkeztek. A beépítés során az ablakokat kiszedő és berakó kollégájukkal voltam a legelégedettebb (azt hiszem ő volt a Zoltán) bár nem ártana, ha jobban biztosítaná magát, mert időnkét a szívbaj kerülgetett, hogy mi lesz ha pont nálunk fog kizuhanni. Az utómunkálatokat végző kőművesekkel kapcsolatban az a véleményem, hogy túl sok cigiszünetet tartottak és nem annyira voltak lelkesek (biztos fáradtak voltak) , mint a beépítők. Az ablakok jól működnek, elégedett vagyok a munkájukkal. Jó lett volna, ha tolóajtóval is foglalkoznak, mert akkor mindent egy helyen csináltathattam volna (utólag ez is meg lett).


Üdvözlettel: Galó Bernadett


Várható időjárás


15 napos idojárás-jelentés